BVC

13/9-2010
Längd: 52
Vikt: 3445
Huvudomfång: 37

17/9-2010
Längd:  -
Vikt: 2960
Huvudomfång: -

19/9-2010
Längd: -
Vikt: 3070
Huvudomfång: -

20/9-2010
Längd: -
Vikt: 3140
Huvudomfång: -

23/9-2010
Längd: 52
Vikt: 3315
Huvudomfång: 37,5

6/10-2010
Längd: 53
Vikt: 3940
Huvudomfång: 39

21/10-2010
Längd: 54
Vikt: 4300
Huvudomfång: 39,5

29/10-2010
Längd: 56,5
Vikt: 4745
Huvudomfång: 40

10/12-2010
Längd: 61,5
Vikt: 6775
Huvudomfång: 42,5
Sprutor mot: Defteri, Stelkramp, Kikhosta, Polio, Hemofils inf b, Pneumokocker och Hepatit B

13/1-2011
Längd: 64,5
Vikt: 7420
Huvudomfång: 44

14/2-2011
Längd: 66,5
Vikt: 8195
Huvudomfång: 45
Sprutor mot: Defteri, Stelkramp, Kikhosta, Polio, Hemofils inf b, Pneumokocker och Hepatit B

15/3-2011
LÄngd: 69
Vikt: 8675
HuvudomfÅng:45,8

17/5-2011
LÄngd: 72
Vikt: 9635
HuvudomfÅng: 47,2

3/8-2011
LÄngd: 74
Vikt: 10355
HuvudomfÅng: 48

14/9-2011
Längd: 76
Vikt: 10485
Huvudomfång: 48,5
Sprutor mot: Defteri, Stelkramp, Kikhosta, Polio, Hemofils inf b, Pneumokocker och Hepatit B

Livet i bilder

Somnade i pappas famn

Mamma o jag myste så härligt att vi somna ^^

Första leendet som fångades på kort för många veckor sen

William o flickvännen Nora <3

Mamma o jag myser hos mormor

Babysittern, gillade dock inte leksakerna till den :P

Att sova utomhus är livet det!!

Pusspuss mamma!!

Härlig stil man kan sova i haha

Första badet med pappa :) (bajsbomb!!)

Efter badet vart det en massa prat med farfar ^^

Vi åkte och hälsade på farbror Robin också :)

Han fick en liten sak av William <3


Härliga söndan

Idag sov vi till halv nio helt underbart :-) sedan var jag och w ute och gick i en och en halv timme medans mormor bakade:-) sedan kom berra och vi åt lunch sedan gick han ut med w och w sov i två timmar sedan gick mormor ut med han oxå. Så idag har vi fått massa luft :-) w har precis somnat inför natten och mormor ligger med han så jag får sova själv :-) i morgon ska vi baka de sista sen får vi se om jag åker hem då lr om de blir tisdag beror på hur sent de blir i morgon och vill inte köra när de är mörkt ute. Nej ska sova nu så jag är utvilad i morgon.. God natt

soft

Idag har vi haft mys dag.. Vart i stan och fyndat :-) sedan var de hem och äta lite mat och lite besök kom. Sedan var de mys framför tv klockan tickade på rätt bra. W har sovit dåligt i eftermiddags så han däckade vid halv sju men väckte han vid 20 så han fick mat i sig så får se hur länge han sover.. Han sover ju hela nätterna så han vaknar nog vid 2-4 tiden tror jag.. I morgon ska vi baka inför dopet sedan ska vi vidare till bee och hälsa på igen om de hinns.. Nej, jag ska ta och sussa den goa kudden <3 godnatt.

badfantast

Någon gillade verkligen att bada i mormors badkar. :-) spelade in när han badar då han spratlar ler skrattar och pratar :-) mitt hjärta bara smälter :-) <3

hem

Jag och w drar hem till värmland i några dagar :-) see yah!

våga

Ja vi får väl se vad dagen erbjuder. Ska iaf till Dennis jobb vid lunch och lämna matlåda sen får vi se vad vi gör. Om vi går så får jag se hur långt man vågar gå själv och så men vore bra för lillkillen att vara ute den lilla förkyldningskillen.. Men får se, ska till läkaren idag för väga mäta och kolla lite annat se om det är förkyldnings lr om de är allergi? Ska sova vidare nu, kokosnöt!

4 år av oändlig kärlek

Ja, tiden går väldigt fort och nu sitter vi här med världens finaste pojke som vi har gjort <3

Fick jättefina blommor och god mat med tårta idag :-)

På lördag ska vi ut och äta och då kommer farmor hit och passar lilla William.

Har lite ont i huvudet så ska ta och lägga mig bredvid lillpojken <3

Kärlek <3

lee mamma, leee!

en rätt så utslagen kille

lek med pappa =)

min goa pojke <3

pjamasen william e så fin i =)

mamma o son <3

pirat spöket william =)

full fart

Micaela och Nora var här igår så söta de var. Bilder kommer hem. Skulle ha åkt till mamma idag men blir inte av åker dit nästa vecka ist.. William ska på läkarbesök på torsdag, jag och Dennis firar 4 år på onsdag så blir bäst så.. Ta de lite lugnt och ja.. Vad ska man hitta på till Dennis för present? VILL HA TIPS!! Ska amma min lilla bajsmaskin här innan de blir dags att gå till tvätten igen..

blöta pussar

Somnade typ halv nio igår och vaknade nu så otroligt skönt! Nästan så man har huvudvärk pga ha sovit för mycket :-P vaknade av att lilla william låg och pussa och tog på mig så mysigt så <3

förkyld

Ja har är vi förkylda eller iaf William är det men ingen feber iaf så usch men han har fått någon ret hosta oxå så usch inge kul. Inge kul för mig heller då han är så mamma sjuk och ingen går förutom mamma :-( synd om lilleman <3 Idag ska vi till mega och öob sedan ska vi ut och gå med Williams flickvän Nora och hennes mamma Micaela :-) Men först ska vi sova lite till.. :-D

1 månad

Ja det har vart lite dålig uppdatering men det har vart för att jag har inte mått så bra utan har gått o fått lite sprutor o har varit så trött så jag har inte orkat någonting typ. Men nu känner jag att jag börjar komma tillbaka lite ialf :) William har vuxit så otroligt mycket på denna månad, helt otroligt vad tiden går fort alltså!!

Han kan greppa saker, le, rulla sig från rygg till mage o tillbaka till rygg och följa blicken o ja, han har alltid haft "bråttom" att göra saker o är SKIIIT stark i nacken så han kan säkert redan gå vid 3 månaders ålder haha! :P

Men ja, livet leker på ialf.. Han har börjat sova hela nätter också han äter sista gången vid halv elva- elva tiden o sover till 7-8 på morgon oftast så det är så härligt o få sova en hel natt :)

Ja, denna månad firar jag o Dennis 4 år tillsammans också helt otroligt att tiden går så fort alltså!! Så det blir att ha barnvakt o gå ut o vara lite själva jag o Dennis :)

Nu kommer lite bilder här då :)




Fina Convers skor som jag fick av pappas gudmor :)

Första badet o det gillade jag! :)

Fick sedan ligga o lufta lite de var oxå härligt!

Vi gjorde avtryck av min fot o hand :)

Mössan neranför ögona är bäst!

Detta var häftigt :)

Tant Micaela o Johan fick öva lite på mig o jag var så snäll så o pinkade inte ner dom :)

Tant TinA fick oxå äran att byta på mig o det gick oxå suveränt! :)

Fick följa med mamma till sjukhuset då hon fick sprutorna

Jag o mamma ute på promenad i Karlstad i bärselen/åkpåsen som jag fick av farmor

Kusin Felicia kom o vi morgon myste

Min underbara farmor <3

Pappa fick äntligen äta kräftor som han längtat så efter.. ^^

Åkte tåg för första gången :) O det var så häftigt, tvärdäcka!! ^^

På underbara barn mässan i Stockholm o där fanns det en stor babysitter ^^

Felicia hade gympa med bamse

Felicia gjorde en egen kokbok i pysselhörnan :)

Farmor o hennes lilla guldklimp :)

Felicia kramar bamse det var verkligen en höjd punkt :)

Farfar o jag :)

Gammel gammel morfar o jag diskuterar lite

Gammel gammel farmor o jag

De nyblivna föräldrarna till sötaste Nora! :)


Ja, jag ska bli bättre på att uppdatera men nu för tiden vill man bara vara med lilla söta William ist för att sitta vid datorn så mycket, blir knappt något ska jag vara ärlig. Nu ska jag amma lillpojken sen sova för i morgon ska det tvättas..






dålig uppdatering..

Har haft fullt upp och ingen direkt ork att uppdatera heller men jag lovar att jag ska uppdatera senare i kväll eller i morgon..

Förlossnings berättelse

12e september
Började med att mamma hade haft ont hela dagen av och till sen på kvällen så kunde hon inte sova utan att det gjorde så fruktansvärt ont. Pappa skulle precis gå och lägga sig men mamma sa att hon ville åka in till BB, så det vart så!

 

Halv tolv på natten var vi där och barnmorskan gjorde CTG-kurva men inget tydde på att det var förlossningsvärkar men mamma begärde morfin spruta så hon fick sova.


13e september
Mamma och pappa låg tätt intill varandra i en smal sjukhus säng och ungefär vid 04.00 på måndag morgon den 13e september kände mamma att det var något som inte stämde och då gick vattnet. Mamma väckte pappa som sov och sa att vattnet hade gått och vi tillkallade barnmorskan.

Då vart det CTG kurva igen för att se hur täta värkarna var och hur starka de var och de var inte så starka men det var ändå tecken på att det var igång. Barnmorskan undersökte mamma också och det visade sig att hon var öppen 4cm.

 

KL 08.00 Fick mamma lustgas för att morfinet hade släppt och värkarna gjorde så pass ont.

Kl 09.00 ungefär begärde mamma att få EDA.

 

Ungefär vid 12 kom mormor till BB och hjälpte pappa att stötta och peppa mamma.

Från då och fram till ungefär kl 19 hade mamma det jätte tufft då hon hade så ont i höften så mormor och pappa fick massera och trycka på mammas höft så de vart alldeles vita. När mormor och pappa släppte greppet så skrek mamma att inte släppa, de fick inte ens gå på toa för att mamma var tvungen att ha någon som tryckte på höften. Mamma hade lustgasen i järngrepp och vägrade släppa den och andades kanske lite väl mycket för henne vart lite borta ibland. Mamma fick feber och då tog de prover på mitt huvud för jag hade lite väl höga hjärtljud så vågade de inte sätta igång förlossningen. Mamma fick antibiotika som skulle sänka febern.

Vid ungefär 19.30 gick mammas feber ner lite och mina hjärtljud vart mycket bättre då gav läkarna mamma dropp som satte igång värkarna mer. Mamma fick så ont i ryggen då barnmorskan trodde att EDA hade tagit fel pga. mammas scolios då fick hon mer morfin. Pappa, mormor, barnmorska masserade och pressade på mammas rygg och mamma tvär skrek när någon slutade massera.

När det väl var dags att krysta ut mig så gjorde det så ont att mamma inte kunde ligga på rygg eller ligga på sidan. Men mamma försökte och försökte till slut då gav hon nästan upp men då sa läkaren att de skulle ta sugklocka och att mamma var tvungen att krysta en sista gång och det gjorde hon. Mamma tog i för kung och foster land och då var mitt huvud ute. Mamma trodde att hon skulle dö av smärta just när mitt huvud kom ut och så säger läkaren att mamma måste krysta en gång till och ett och tre så låg jag på mammas mage och såg mamma och pappa för första gången.

Kl 22.10 föddes jag på USÖ förlossning med hjälp av barnmorskan Anita.

Mormor sa att jag hade vanliga öron till mamma då hon var lite orolig men mamma fattade inte riktigt vad mormor sa. Mamma frågade pappa om jag var en liten William eller inte och det var jag, pappa var alldeles tårögd och glad.

Pappa fick klippa navelsträngen, pappa tyckte det kändes skumt. Sen fick pappa ta mig då mamma var tvungen att sys. Pappa fick sätta på mig blöja och pyjamas för första gången. Pappa tyckte det var lite skrämmande då han trodde att jag skulle gå sönder om han tog i lite.

Efter ungefär två timmar fick jag lägga mig bredvid mamma och försöka äta lite för första gången men det var ingen idé att försöka få mig att äta. Jag ville bara titta på min kanin som jag fick av farmor.


14e september
Ungefär vid 02.00 åkte vi upp till BB där vi fick sova alla tre ihop. Pappa låg lite längre bort i rummet och mamma och jag låg nära varandra i varsin säng. Mamma hade så ont så hon kunde knappt röra sig och när jag skrek så försökte hon väcka liv i pappa men det gick inte så bra. Mamma kastade filtar, kuddar och gosedjur men ingenting kunde väcka liv i pappa.

Vi hade det mysigt första dagen ihop men sen var pappa tvungen att lämna oss kvar på BB då jag var tvungen att vara kvar pga. Att jag föddes med sugklocka så är det standard procedur. Den natten var inge rolig, jag var bara hungrig hela tiden och skrek när jag inte fick vara nära mamma. Mamma och jag fick inte mycket sömn den natten så ungefär kl 05.00 på morgonen den 14e september fick barnskötaren på BB ta mig en stund så mamma fick sova i två timmar.

 

Sen ungefär vid 08.00 på morgonen kom sjuksköterskan och gjorde hörseltest och jag hörde hur bra som helst! Vid 11 tiden var det läkarundersökning, så man kollade att jag vägde bra och kollade lederna. Allting såg bra ut och vi blev utskrivna och fick åka hem! Pappa fick klä på mig mina jeans och min ”Gullunge” body med mössa till jag var så tuff och söt! När vi väl var hemma var vi helt slut, hela familjen!

 


William Robin Carlsson

föddes den 13e september 2010

kl 22.10 på USÖ.


RSS 2.0