seg dag

Idag har d varit en riktigt seg o tröttsam dag, sovit 3 h mitt på dagen och är redan svintrött nu, lär väl vakna kl 4 i natt lr ngt..

I morgon tänkte jag skriva lite om mig själv :)

Godnatt!!

Det går fort nu

Tiden går fort, ena veckan är man i vecka 10 sen blir d vecka 11 helt plötsligt, det går fort må ni tro!

Kan inte förstå det själv alltså att om ungefär 6 månader så sitter jag här med en bebis i famnen <3

Nej nu ska jag ut på stan o se vad den erbjuder idag :)

tillbehör tacos

Angående detta med Tacos, vad brukar ni ha till?


Själv så brukar vi ha ialf

alla grönsaker och banan till o så klart cream fresh !! :D

Taco fredag idag!! :)

Gud jag vill bara skrika ut till hela världen att jag väntar barn..... Men det är ju bäst o vänta lite som sagt..

Har sovit så där i veckan som var, det var för tjock kudde, det var för hård underlag, as hungrig på nätterna, ja det var alla möjliga fel..

Inatt sov jag jättebra ialf, var bara grymt hungrig på morgonen så jag fick gå upp o äta lite o sen var d bara att försöka somna om men gick d, neej!! :(

Annars händer det inte mycket ska ut på stan äre tänk någon dag, de har ju rea på kappahl hörde jag av någon men jag fick inte köpa nalle björn overolen lr vad det nu var för något :P Men men får kolla in något annat :)

Ikväll ska d ialf bli tacos, har gått runt och längtat efter d as länge så ikväll ska d bli! MUMS! :)

Vad ska ni göra i helgen?  :)

En liten uppdatering

Idag har d inte hänt mycket, det snöar jätte mycket ute.. Jag mår illa och är super trött hela tiden,hjälper inte med någonting :(

Brorsdottern har verkligen haft djupa frågor som
  1. Varför kommer bebisen ut just i augustig?
  2. Varför kom jag ut i mars?
  3. När är bebisens födelsedag?
Ja, många frågor när det väl blir utökning :)

I morgon åker jag hem igen, d ska bli super skönt att få ligga i sin egen säng, har så ont i axlarna o ryggen så usch!

Nej nu ska jag ta och vila lite..

Allt gick som d skulle!

Att berätta gick bättre än väntat.. :P

Mamma vart super glad och gick runt o sa hela tiden " mormor mormor mormor" hehe, hon är ju bara farmor än så länge så d blir nog en omvändning :)

Sen så berättade jag för min brorsdotter som sedan sa till min äldsta bror och brorsdottern sa så här..

Brorsdottern - Pappa, vet du vad?
Pappa - Nej?
B - Faster har en bebis i magen
P - Va?
B - Ja, faster har en bebis i magen
P - (Tårögd i ögonen)
B - vad är d pappa?
P - jag är bara så glad över att faster ska bli mamma, då blir jag morbror för första gången.
B - vad blir jag då, pappa?
P - du blir kusin till fasters barn :)

Brorsdottern som är snart 6 ville då att jag skulle få tvillingar så hon fick både en pojke o flicka att leka med :P Hehe men men det kan man inte styra över sa jag :)

Hehe jag vart också tårögd o ja :) hehe

Men men, jag tänker inte avslöja mig helt förräns det är helt säkert och förrän ALLA familje medlemar vet :)

Ha en underbar vecka nu ska jag mysa med min snuviga brorsdotter!

Nu är dagen här

Sovit skit dåligt i natt, ingen aning varför :(  Antagligen för att jag är nervös.....

Har ätit frukost och insåg att mitt hår blir jävligt fett fort nu :S Hur gör man för att slippa tvätta varje/varannan dag?

Ha en trevlig måndag, för det ska jag försöka med ialf! :)

Bli inte ledsna

Bli inte ledsna ifall jag inte svarar på era kommentarer i ungefär i en vecka men det beror på att jag är bortrest och har inte tillgång till internet!  :(

I morgon ska jag berätta för bliviande mormor så wish me luck!

God natt för idag och ha en underbar vecka!

Önska mig lycka till

Jag håll på och packa förut och kände verkligen faen magen hur gör jag med den!  Haha, för min familj vet ingenting nämligen.. O jag är väldigt nervös över hur de ska reagera :S

Men jag insåg ialla fall att jag måste berätta för att jag är ganska liten och nätt och det börjar ju synas pga mina åtsittande kläder och jag är ju smal annars så ja, det blir nog att berätta för blivande mormor i morgon, wish me luck!!

Har ni några bra tips på hur man ska berätta det?
Min värsta tanke är att de inte gillar det och vad ska man säga då? :/

sega söndag

Idag blir det att städa, vika tvätt, packa..  Inge kul alls!!  Men först ska d bli mat!

Idag slänger jag ihop
  • kassler
  • paprika
  • grönsaksbuljong
  • matlagningsgrädde               med pasta till, d ska bli ljuuuuvligt!

Det är konstigt det där för förut så åt jag bara frukost, middag o så ksk någon smörgås på kvällen men nu, nu är det verkligen frukost, lunch, mellanmål, middag, o kvällsmat.. Sjukt att jag känner sånt begär redan nu tycker jag.. Men men..


Tittar ni på "familjen annorlunda" på tv4 någonting? Vad tycker ni om det?


Fundersam

Har vart på visning nu på morgonen av en lgh, visst den var väl fin o så men det kändes allt för ihop tryckt så jag kommer o tacka nej.. Dessutom det är på tredje våningen + ingen hiss :S Det positiva var väl att det var nära till bussen osv :P Men nej, kommer tacka nej..

Ska på en till visning i eftermiddag och den har jag stora förhoppningar på så får hoppas det håller!! Annars så har jag en till i morgon och den ligger också på tredje våningen men den har ialf hiss i huset så d tycker vi om!  Man vill ju kunna röra sig med vagnen osv när d väl är dags sen.

Igår var jag på IKEA lite och spanade in barn avd och hittade en del som jag ska köpa senare :) Det är iof inga möbler för det har jag kvar sen jag var liten. Ska ialf måla om min spjälsäng till vit så d får jag göra i sommar då man kan vara ute! :) Sen har jag ett sånt där skötbord som man har över badkaret så d är behändligt! Så det är mest lakan, spjälskydd, och hak klappar och lite sånt där nödvändigheter som behövs!

När tycker ni att jag ska berätta för min familj att jag är gravid och för resten av världen?

Gottegris!


Har mumsat i mig såna här idag, d var gudomligt gott kan jag tala om! :D

Annars händer det inte så mycket alls, börjar snart o jobba igen den 15 febuari körs det igång.. Ska bli rätt skönt faktiskt :)

Försökt o sova idag men har d gått? Nej, så jag ska lägga mig tidigt ikväll tänkte jag och köra på sån där nässpruta för min näsa gör att jag inte kan sova hela nätterna utan sover hur dåligt som helst, jag vill bara dö på morgonen när det är dags att gå upp..

I morgon tänkte jag ialf ta en sväng till IKEA och kolla lite barnavdelningen och sen ska jag kolla lite med kameran också som jag tänkte köpa men det får vänta tills nästa vecka.

ljuvligt!

Fått frukost på sängen idag d är ljuvligt! Man uppskattar när man får en banan bara så där utan att be lr fråga om en man vet att man har halsbränna lr illamående o banan är d bästa mot det!

Annars så ska jag försöka städa idag o sen till veckan blir d inte så mycket gjort. Ska på tre lägenhetvisningar och till barnmorskan så det ska bli nice! :)

Går upp väldigt mycket på nätterna också o d är inge kul för jag har så svårt att somna om när jag väl har varit uppe.. Inatt tog d typ 2 h innan jag somnade :S

på bättringsvägen

Snörvel snörvel, idag har jag gått och snytit mig hela dan, usch! Började må illa lite idag, ksk berodde på att jag inte åt något innan jag gick upp.. :S Utan jag gick upp direkt och ställde mig i duschen mindre bra.. Men men mår okej nu ialf, mätt o belåten..

Ska förresten på tre lgh visningar så vi får hålla tummarna att det blir någon av dom.. Ska försöka hitta något extra jobb också så man får lite mer pengar tills barnet kommer.

Nej ska fixa lite innan d blir robinsson på teve.

Ha en fortsatt trevlig lördag!

Första fria illamående dagen

Tog en tablett för halsbrännan igår o tänk den fungerade!! Hela natten tills jag vaknade och lite till :D O idag har jag inte haft sån halsbränna bara lite men jag har ialf kunnat orka göra ngt :P Så jag ska nog ta en i natt också så att jag kan sova normalt!

Annars så äter jag typ var 3e timma o måste ha någonting o knapra på hela tiden, har till o med vaknat vissa nätter o måste käka typ en banan lr ett kex lr ngt bara för att jag måste ha något i mig..

Ska till barnmorskan igen den 21a men måste skjuta på den pga jag ska på lägenhetvisning och det kan man ju inte missa, behöver en större lgh nu när ett barn kommer till världen..

Magen putar utåt ialf och den är hård, har inte vågat sova på magen sen jag fick veta att jag var gravid utan ligger hela tiden på vänster sida för det är bättre för barnet har jag hört.. Men ibland när jag vaknar så vaknar jag på rygg lr höger sida å då tänker jag "shit barnet måste ju andas" å så vänder jag på mig till vänster sida.. Man är ju bra rolig ibland!

Lite orolig också över hur familjen ska reagera :P Men men d lär väl ordna sig antar jag..

Snart äre vecka 9.. Vet inte om ni har märkt att räknevärket är lite fel men det gick inte o fixa det så d skulle bli som d ska bli.. Barnmorskan sa ialf att jag är på väg in i vecka 9 på tisdagar så att ni är medvetna om d.. Att den är lite fel beror på hur lång menscykeln är och min är inte riktigt regelbunden så att därför är den fel.. Så läs mina inlägg så vet ni vilken vecka det är!

Illamåendet tar över ens liv!

Mår illa som tusan, vill bara gå å dö ungefär!!

Jag har inte ens gått upp ur sängen dessa dagar utan bara gjort de när jag behöver på toa lr ngt, mår så illa att jag bara blä usch.. O en jäkla halsbränna det hjälper ju inte saken :(

Har blivit bottenförkyld efter dagens natt, vet o tusan vad det är för fel!?

Orkar ingenting, vill att illa måendet ska ta slut så man får leva livet igen.. Blääää!!

På väg in i vecka 8

Mår så illa så tror jag ska spy o återigen spy o spy..

Fy böbeln..

Det är värst på kvällen, natten o morgonen o typ 1-2 timmar efter jag har vaknat.. Hur är d ens möjligt?

---------------------------Pojke                       Flicka                      Hos mig
Mage                               Toppig,               markerad Bredare            Toppig (pojke)
Bebisens hjärtfrekvens      Under 140                  Över 140                              ?
Pigmentrand                      Lång,                   markerad                                 ?
Skönhet                       Behåller skönheten       Flickan stjäl             Behåller  (Pojke)
Halsbränna                       Mycket                Lite eller ingen alls                 Mycket (Pojke)
Babyhicka                     Ingen eller lite                Mycket                              Lite   (Pojke)
Sparkar                           Mycket                    Lite mindre                             ?
UVI                                 Inga                     Risk för många                         ?
Bebisens läge                 Ligger högt                 Ligger lågt                            ?
Tandkött                 Blöder lite eller inget         Blöder mycket                        Inget (pojke)
Mat/godis               Fett, choklad och lakrits      Frukt, surt, sött              Frukt  (Flicka)
Illamående               Lite                               Mycket                             Mycket ( flicka)
Vikten               Går upp lite i början            Går upp mycket i början    Går upp lite(pojke)





VECKA 8..

Bebisen


Grattis! Nu är embryot ett foster, vilket betyder "en liten." Livmodern expanderar för att ge plats åt sin gäst, som nu är ungefär 1,6 centimeter lång - ett litet hallon. Det sker många förändringar denna vecka – den lilla svansen som embryot hade är borta och alla organ, muskler och nerver börjar fungera. Händerna böjs nu vid vristen och fötterna börjar förlora sin simhud. Ögonlock börjar formas.

fetal development at 8 weeksDin kroppsform förändras också ioch med graviditeten. Dina bröst kan ha växt så att du behöver en större BH som ger bättre stöd än dina vanliga och ditt midjemått kan ha expandrat såpass att du måste packa undan favoritjeansen till nästa år.






Du

Ett av symptomen som du kanske känner vid den här tiden är kramper och smärta i nedre delen av buken eller sidan. Detta beror sannolikt på att din livmoder växer. Var dock inte orolig om du inte känner av detta, eftersom det varierar från kvinna till kvinna. Om värkarna och kramperna åtföljs av blödningar bör du söka läkarvård omedelbart.

Många gravida kvinnor upplever också smärta som börjar i sätesmuskulaturen och strålar ned i benen. Detta kan vara mycket smärtsamt och beror på att några nerver kommer i kläm och den bästa åtgärden är att försöka ligga ned på andra sidan för att lätta på trycket på nerverna.

Fostret skyddas av en vätskefylld bubbla som utgörs av fosterhinnan och fostervatten. Innuti denna simmar bebisen tryggt och bekvämt. På bilden kan man se de växande fingrarna medan tårna dröjer några dagar ytterligare.

Navelsträngen innehåller 3 blodkärl som är ditt intimaste band med bebisen och sköter dess försörjning av syre och näring, samt tar hand om dess avfall. Vid forlossningen är navelsträngen oftast mellan 70 och 140 cm lång.


1a inlägget

Var till bvc och skrev in mig härom dagen kändes verkligen som att nu gäller d!

Ska dit igen snart för att ta en massa prover osv..

Känns verkligen som något är där inne o de känns så härligt!!

Byte

Hade bloggen

"http://babyonthewaytoous.blogg.se"

förut men bytte till denna! :)

Välkomma att följa mig på denna! :)

RSS 2.0